DOC/ Ion Ceban: În funcție de circumstanțe și condiții speciale se va deconecta iluminatul public pe timp de noapte sau în zilele de odihnă

Primăria municipiului Chișinău, în urma deciziei CSE a mun Chișinău, va recurge la mai multe acțiuni în contextul crizei energetice. Potrivit primarului general, Ion Ceban, conducătorii instituțiilor, întreprinderile din subordinea Primăriei vor elabora planuri de optimizare a consumului de energie electrică, în special în orele de vârf orele: 07.00 -11 00, 18.00 – 23.00, dar care nu va afecta siguranța și activitatea angajaților sau funcționarea serviciile esențiale.

„Vor fi deconectate instalațiile care nu sunt vitale pentru procesele tehnologice și nu afectează securitatea și sănătatea cetățenilor. Iluminatul public în oraș se va deconecta cu o oră mai devreme – 6.00 și cu o oră mai târziu se va conecta, ora 20.00. În funcție de circumstanțe și condiții speciale se va deconecta iluminatul public pe timp de noapte și/sau în zilele de odihnă. La solicitarea MAI sau a altor autorități publice centrale, Î.M. Lumteh va conecta iluminatul stradal în caz de necesitate în afara orelor prevăzute de deciziile CSE”, a menționat Ion Ceban pe Facebook.

Precizăm că, Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău s-a convocat miercuri în ședință, unde s-a luat act de dispoziția nr. 44 din 25.10.2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, Privind măsurile de reducere a consumului de resurse energetice și evitării întreruperilor de energie electrică pe perioada situației de alertă pe piața energiei electrice din republică și au fost transpuse prevederile la nivel municipal.

Decizia CSE Nr. 28 Din 26.1… by Primăria Chișinău

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata