DOC/ Reacția lui Igor Dodon în contextul expedierii în judecată a dosarului „Kuliok”: „Avocații au depistat câteva zeci de încălcări de procedură”

Dosarul denumit generic „Kuliok”,  în care este învinuit ex-Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru că ar fi comis infracțiunii de corupere pasivă și organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, ar conține câteva zeci de încălcări de procedură. Despre acest fapt a dezvăluit chiar ex-Președintele țării, care a venit cu o reacție imediată la comunicatul lansat de Procuratura Anticorupție.

Potrivit lui, printre încălcările depistate s-ar regăsi probe care nu pot fi considerate legale, inclusiv s-ar fi jonglat cu mărturiile aduse de martori, „care sunt oponenții politici pe care-i știe toată țara, datorită criticilor aduse mie pe parcursul ultimilor 10-15 ani.”

„Atașez o pretinsă „probă”. La modul concret, procurorul, cercetând la fața locului, la el în birou, întocmește proces verbal de a califica drept probă decizia Curții Constituționale despre aprobarea rezultatelor alegerilor prezidențiale … și anexează totul la dosar ca element în dosarul de învinuire. Chiar și pentru un student de la anul 2 de la facultatea de drept e clar că nu poți face cercetarea „la fața locului” pe o pagină de internet ca să găsești un act oficial publicat în Monitorul Oficial. Vor urma încă foarte multe.”, a scris Dodon pe Facebook.

În context, Dodon menționează că prin acele încălcări admise, s-ar confirma lipsa experienței și calificării ale acuzatorului, care „a fost capultat în Procuratura Anticorupție cu încălcarea vădită a legii și a stagiului obligatoriu.”

„Voi insista și în acest caz pe examinarea publică a dezbaterilor din instanța de judecată pentru ca toată țara să vadă ce însemnă procuratură și justiția moldovenească reformată de “experții” Maiei Sandu.”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că, Procuratura Anticorupție a informat joi despre trimiterea în judecată a cauzei penale de învinuire a ex-Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în comiterea infracțiunii de corupere pasivă și organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, care ar fi fost săvârșite pe durata exercitării mandatului său de Președinte al Republicii Moldova, în perioada lunii iunie 2019.

Detalii aici.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata