Dodon, nemulțumit de acordul trilateral semnat între Moldova, Georgia și Ucraina privind integrarea europeană: „Unde vă băgați”

Igor Dodon este nemulțumit de memorandumul „Trio asociat”, semnat recent de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, la Kiev, alături de Georgia și Ucraina, potrivit unor declarații făcute de liderul PSRM la o emisiune de la NTV Moldova.

„Ce are Moldova din tot acest joc? Înțeleg poziția Ucrainei și Georgiei, care vor să adere la NATO. Moldova unde se bagă? Nu are cu ce se ocupa? Noi nu avem problemele noastre? Iată nu știm cum să rezolvăm problema transnistreană. Poziția noastră principală este că acest act trebuie și va fi anulat.

De ce să implici problema securității regionale? Cum să pui semnătura pe așa ceva? Asta ce înseamnă? Blocuri militare? NATO împotriva Rusiei?

Înțeleg alte angajamente de reforme, de alte acțiuni, dar pe securitate de ce să te bagi? Ciocoi a spus că documentul nu prevede nimic deosebit, dar compartimentul pe securitate regională asta ce este?”, a mai precizat Igor Dodon.

La începutul acestei săptămâni a fost semnat memorandumul de înțelegere între cele trei ministere de externe privind cooperarea în domeniul integrării europene.

Potrivit comunicatului emis, memorandumul  stabilește o serie de obiective de cooperare a țărilor asociate cu UE și oferă bază normativa pentru întreprinderea demersurilor diplomatice comune, consultări trilaterale, acțiuni de comunicare publică.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata