Dodon: Nu mai ai ce face cu acest Parlament. Anticipate

Situația politică destul de complicată din țară și ultimele plecări din fosta majoritate parlamentară întrunesc condiția organizării alegerilor parlamentare anticipate, spune președintele Igor Dodon, care afirmă că acest Legislativ nu mai are nicio valoare în fața cetățenilor. Dodon compară Parlamentul cu o stână de oi în care Pro Moldova este o „oaie cu leșie”.

„Niciun fel de discuții cu bandiții – alegeri parlamentare anticipate. Grupul ăsta de mafioți este ca o, cum să vă spun, oaie care are leșie. Este stâna mare, frumoasă, și este o oaie cu leșie. Râioasă, care stă la o parte. Nimeni nu vrea să stea cu dânsa. Păi, iată, acest grup al lui Candu și Șor – exact așa. Cei care se apropie, e gata cu dânșii. Se molipsesc și se duc în jos”.

Alegerile anticipate ar putea avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, declară Igor Dodon.

„Eu voi face tot posibilul ca să declanșez, în timpul apropiat, toate procedurile pentru ca să ajungem la alegeri parlamentare anticipate. E o chestie principială, pentru că acest Parlament trebuie curățat. Gata. Ajunge. Ideal ar fi ca anticipatele să aibă loc odată cu prezidențialele, repet acest lucru”.

Alegerile prezidențiale sunt programate în toamnă, pe întâi noiembrie. Săptămâna viitoare, Curtea Constituțională urmează să se pronunțe în privința posibilității dizolvării Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului Președintelui și la organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale în aceeași zi.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata