Dodon: „Nu vrem nici demisia Maiei Sandu, nici anticipate”

Socialiștii nu-și doresc nici demisia președintei de țară prin referendum și nici anticipate. Asta susține Igor Dodon, care a mai adăugat că, de fapt, PSRM este sigur că la alegeri parlamentare va câștiga un număr suficient de mandate în Parlament și că, în general, situația nu se va schimba, așa cum ar spera Maia Sandu că PAS s-ar alege cu 35-40 de deputați. Declarațiile au fost făcute aseară, la postul public de televiziune, scrie realitatea.md.

„Alegerile parlamentare anticipate ar costa în medie 120 de milioane de lei. Prețul unui vaccin este de 5,36 de dolari, adică 100-120 de lei. Adică un milion de doze de vaccin ar putea fi cumpărate cu acești bani și ar fi vaccinați toți pensionarii, medicii, polițiștii și încă mai rămân”, a explicat Igor Dodon, subliniind că vaccinul Sputnik V este cel mai eficient în lume și că, dacă era el la conducere, dozele erau să fie în țară încă în luna ianuarie.

„Noi nu ne temem de anticipate. Nu vom lua un rezultat mai prost. Doar că, pentru ce suntem la conducere? Pentru a reprezenta interesele cetățenilor. Anticipatele vor rezolva problemele cu care se confruntă aceștia? Nu. Poate oamenii vor avea și mai multe probleme, plus milioane cheltuite pentru ambiții”, a adăugat acesta.

Potrivit politicianului, și calculele pentru un eventual referendum depășesc 100 de milioane de lei.

Și, deși s-a arătat deschis că PSRM ar putea discuta cu orice fracțiune sau grup parlamentar, nu-și pune mare speranță într-o viitoare coaliție cu PAS. Totodată, vede trei scenarii de desfășurare a evenimentelor de pe arena politică.

„Avem 2-3 scenarii. Unul. Maia Sandu coboară pe pământ și execută hotărârea Curții Constituționale. Îi sugerez să semneze decretul de numire a Marianei Durleșteanu în funcția de prim-ministru. În maximum 15 zile, va fi votată candidatura în Parlament și acest scenariu este cel mai bun pentru țară. Doi. Maia Sandu se împotrivește. Refuză să execute hotărârea CCM. Avem o perioadă lungă cu un Guvern interimar și nu avem anticipate timp de 2 ani. Acest scenariu este cel mai posibil. Trei. Destabilizare totală și proteste în masă”, a declarat Igor Dodon.

Sursa: Realitatea.md

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata