Dodon: „Partidul Socialiștilor ia foarte în serios declarațiile procurorului general referitoare la Peter Michalko”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova ia foarte în serios declarațiile procurorului general Alexandr Stoianoglo despre implicarea directă a fostului șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalco, în procesele politice interne din țara noastră, afirmă liderul PSRM Igor Dodon.

„Analizăm încercările coordonate ale diplomaților occidentali și ale reprezentanților organizațiilor neguvernamentale finanțate din exterior de a pune presiune asupra sistemului judiciar și al procurorilor din Republica  Moldova, pentru a promova oamenii loiali în poziții cheie în sistemul juridic și pentru a stabili controlul extern asupra acestuia . PSRM consideră aceste acțiuni ca parte a lucrării sistematice privind subordonarea deplină a Republicii Moldova, a statului, a organelor de drept și a structurilor judiciare față de țările străine și protejații lor din țara noastră.

În același context, PSRM analizează comportamentul domnului Mikhalko, care, potrivit procurorului general, „era interesat de posibilitatea deschiderii unui dosar penal împotriva Partidului Socialiștilor”. Considerăm acest comportament al reprezentantului oficial al Uniunii Europene absolut inacceptabil și depășește puterile reprezentanților diplomatici”, scrie Igor Dodon pe rețelele sociale.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata