Doi șoferi din Ucraina, identificați cu acte falsificate la trecerea frontierei de stat

Angajații Poliției de Frontieră au depistat în fluxul de călători doi străini care au prezentat permise de conducere falsificate. În ambele cazuri, șoferii și-ar fi perfectat actele pe căi legale. În continuare polițiștii de frontieră verifică toate circumstanțele pe fapte, inclusiv veridicitatea celor declarate de către străini.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat astăzi, 16 septembrie 2022, un locuitor din regiunea Cernăuți, Ucraina, la volanul unui camion. În timpul procedurilor de control al actelor, inspectorul de la linie a avut suspecții asupra permisului de conducere – un document eliberat de autoritățile ucrainene. În urma examinării primare a permisului, cu tehnica specială, a fost constatat că acesta nu îndeplinește condițiile unui act autentic. La audieri străinul a declarat că în acest an și-ar fi reînnoit permisul de conducere, deoarece cel emis anterior ar fi avut termenul expirat, fapt confirmat la verificarea platformei online a bazei de date a Ucrainei DIA. În baza celor stabilite,  permisul cu semne clare de falsificare a fost ridicat și transmis spre expertiză. Persoanei i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni a fost depistat ieri, 15 septembrie 2022, un alt șofer din Ucraina care s-a legitimat cu permisul de conducere falsificat. De asemenea, străinul s-a prezentat pentru formalitățile de intrare în Republica Moldova. În cadrul controlului de rigoare polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere ucrainean conține semne vizibile de falsificare. Șoferul a precizat că ar fi obținut legal permisul. Conform procedurilor, permisul a fost ridicat și urmează să ajungă în laboratorul de expertiză tehnico-științifică. Străinul și-a continuat călătoria în calitate de pasager.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata