Doi tineri de 22 de ani, arestați pentru escrocherie

Doi tineri de 22 de ani, originari din Chișinău și Dubăsari, membri ai unui grup infracțional organizat în comiterea escrocheriilor și anume prin crearea unor istorii false cu „ruda implicată în accident rutier”, au fost arestați pentru 30 de zile, transmite Poliția.

Aceștia ar fi implicați în 60 de cazuri pe teritoriul capitalei, comise în perioada ianuarie – iunie curent.

În schema infracțională fiecare avea rolul său. Bănuiții se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele și, sub pretextul că apropiații lor ar fi  produs un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană, solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere penală.

Apelurile erau efectuate pe telefon fix. Sumele estorcate  de la victime variau între 3 000 și 10 000 de euro.

Tinerii au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Conform legislației penale în vigoare aceștia  riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

Măsurile speciale de investigație au fost desfășurate de ofițerii de investigație din cadrul  Direcției de Poliție a  mun. Chișinău și Inspectoratului de Poliție Buiucani, în comun cu procurorii de la Buiucani.

Polițiștii și procurorii continuă măsurile de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității și altor persoane  implicate.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata