Dorin Chirtoacă, unul dintre candidații de frunte ai Partidului AUR, cere scoaterea din cursa electorală a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor pentru pretinsă finanțare ilegală

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), în persoana candidatului la scrutinul parlamentar, Dorin Chirtoacă a depus astăzi o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care solicită anularea înregistrării Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), și excluderea acestuia din cursa electorală pentru alegerile „prezidențiale” (n.r. parlamentare din 11 iulie), ca urmare a investigației străine, care demonstrează că BECS utilizează bani din exteriorul țării pentru a „cumpăra voturi” la alegerile din această duminică, potrivit realitatea.md.

„BECS continuă să încalce legea, folosind susținere interzisă și mijloace nedeclarate din afara Republicii Moldova, la fel ca Igor Dodon, în calitate de candidat la alegerile prezidențiale recente. În spațiul public au apărut informații și documente care atestă dirijarea și organizarea întregii campanii a BECS din Federația Rusă”, anunță Chirtoacă.

Amintim că, o publicație belgiană a publicat un șir de capturi de ecran din telefonul liderului PSRM, Igor Dodon, unde se demonstrează că acesta a fost la Moscova recent și a negociat cu serviciile federale ruse ultima tranșă de bani pe care ar urma să o primească pentru a-i cheltui în cadrul alegerilor de duminică. Banii ar urma să meargă inclusiv la cumpărarea alegătorilor.

Igor Dodon a negat autenticitatea acestor documente și a calificat investigația ca fiind una „fake” (fals) și nu corespunde realităților.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata