Dorin Recean: Educația și cercetarea sunt esențiale pentru valorificarea oportunităților sectorului IT

Oportunitățile de dezvoltare a sectorului IT și viziunile Guvernului în vederea sporirii competitivității industriei tehnologiilor informaționale au fost discutate de premierul Dorin Recean în cadrul evenimentului dedicat aniversării a 6 ani de la deschiderea Centrului de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”. Prim-ministrul a apreciat activitatea Centrului, remarcând progresul înregistrat în sectorul IT pe parcursul ultimilor șase ani.

Șeful Executivului a menționat că Guvernul continuă eforturile de digitalizare a economiei, industrializare a agriculturii, adaptare a politicilor din domeniul educației la necesitățile de creștere a productivității muncii, ceea ce va aduce beneficii semnificative dezvoltării sectorului IT.

„Industria IT din Republica Moldova este recunoscută în toată lumea, datorită activității unor asemenea centre ca Tekwill. Sunteți cei care predați limbajul viitorului. Guvernul va continua să investească în dezvoltarea sectorului IT,  astfel încât să fie reorganizată activitatea Agenției de Investiții, unde domeniul IT va avea un spațiu specific și va fi completat cu o componentă de dezvoltare și cercetare. Educația și cercetarea sunt esențiale pentru valorificarea oportunităților acestui sector”, a menționat premierul Dorin Recean.

Centrul de Excelență Tekwill a fost creat în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”, susținut financiar de Programul SUA pentru dezvoltare internațională USAID şi de Programul Guvernului Suediei SIDA. Proiectul este implementat de Asociaţia Naţională a Companiilor din domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Moldova şi Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata