Dorin Recean, în discuții cu primarii din raionul Criuleni: „Împreună dezvoltăm R. Moldova după modelul european”

Importanța menținerii unui dialog activ între Guvern și administrația publică locală, în scopul identificării soluțiilor concrete la problemele cetățenilor din țară, a fost subliniată la întrevederea premierului Dorin Recean cu aleșii locali din raionul Criuleni. Șeful Executivului a vorbit despre prioritățile Cabinetului de miniștri, subliniind că autoritățile rămân orientate spre dezvoltarea comunităților și îmbunătățirea calității vieții oamenilor.

În acest sens, a fost lansat programul „Satul European”, prin care sunt sprijinite proiectele de infrastructură: construcția și modernizarea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, renovarea grădinițelor, a școlilor, precum și dezvoltarea afacerilor locale.

„Să înaintați proiecte sustenabile pentru a valorifica pe deplin asistența financiară destinată localităților din Republica Moldova și pentru a construi viitorul copiilor noștri după modelul european. Trebuie să ne mobilizăm și să folosim oportunitățile oferite de fondul rutier și  programul „Satul European” pentru a îmbunătăți viața cetățenilor”, a spus premierul Dorin Recean.

Reprezentanții autorităților locale au abordat mai multe probleme, între care aprovizionarea insuficientă cu apă și canalizare, transportul public învechit, deteriorarea drumului de acces în localități. Totodată, primarii au vorbit despre necesitatea atragerii investițiilor, dar și crearea unui parc industrial în regiune.

De asemenea, premierul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții serviciilor desconcentrate din Criuleni. La întrevedere s-a discutat despre lipsa inspectorilor fitosanitari, fapt ce îngreunează procesul de eliberare a certificatelor agenților economici care cresc și exportă fructe și legume. În același timp, a fost menționată importanța asigurării securității și ordinii publice în perioada sărbătorilor pascale.

În cadrul vizitei inopinate la oficiul teritorial al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu angajații despre modalitățile de impulsionare a pieței forței de muncă.

„Foarte multe afaceri se plâng că nu au angajați, iar cetățenii îmi vorbesc despre lipsa locurilor de muncă. Am analizat cum funcționează oficiul, care sunt problemele pe care le întâmpină. Am descoperit mai multe lucruri care ne vor ajuta să creștem nivelul de angajare în câmpul muncii”, a mai menționat Dorin Recean.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata