Dorin Recean: O mână de criminali încearcă să creeze impresia că Moldova este în haos

În țara noastră există o mână de criminali care încearcă să creeze impresia că Moldova este în haos, declară prim-ministrul, Dorin Recean, care, în debutul ședinței de astăzi a Guvernului, a ținut să vină și cu un mesaj țintit către un grup de persoane „care vor să creeze impresia că moldovenii susțin războiul din Ucraina”, fără a da însă vreun nume concret.

„Vor să creeze impresia că nu suntem europeni. Noi totuși suntem altfel. Am demonstrat. Datorită Ucrainei, nu avem aici rachete, nu avem război. Dar avem atacuri hibride, la care acești cetățeni participă”, a spus Dorin Recean.

În acest context, Recean a îndemnat cetățenii să participe la Adunare Națională „Moldova Europeană” , eveniment programat pentru 21 mai, în Piața Marii Adunări Națională.

„Chem pe toată lumea să participăm și să demonstrăm că vrem pace și suntem un popor care știm ce vrem, care știm să muncim, un popor care și-a ales un parcurs clar – parcursul integrării europene, să construim Europa acasă”, a adăugat premierul.

Luni, în cadrul unei conferință de presă, președintele țării Maia Sandu a lansat inițiativa de a convoca pe 21 mai, în centrul capitalei, Adunarea Națională „Moldova Europeană” , cu scopul de-a arăta tuturor, și celor din Est, dar și celor din Vest, că țara și poporul nostru vor să facă parte din marea familie a Uniunii Europene.

Între timp, Piața Marii Adunări Naționale a fost rezervată, pentru 21 mai, de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Mișcarea pentru Popor și Cancelaria de Stat.

Conform listei întrunirilor, publicată de Primăria Capitalei, PSRM și Mișcarea pentru Popor au anunțat desfășurarea unor întâlniri sub formă de miting, iar Cancelaria de Stat a rezervat PMAN pentru organizarea Adunării Naționale Moldova Europeană, anunțată de președinta Maia Sandu.

Potrivit legislației, dacă mai mulţi solicitanţi au depus cereri cu privire la organizarea unor întruniri în acelaşi loc şi în acelaşi timp, organul abilitat al autorităţii administraţiei publice locale organizează o şedinţă, cu participarea tuturor solicitanţilor, pentru a găsi soluţia potrivită privind desfăşurarea tuturor întrunirilor simultane.

Sursa: Facebook/Александр Петков
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata