Dorin Recean: Rusia nu poate ajunge militar în Republica Moldova

Prim-ministrul Dorin Recean se arată convins că Rusia nu poate ajunge militar în Moldova și dă asigurări că în prezent nu există un pericol de escaladare în țara noastră. În cadrul vizitei sale la București, premierul a declarat la o emisiune la un post local de televizune că regiunea transnistreană s-a aliniat la obiectivul de pace și securitate.

„Aprecierea mea este că Rusia nu are resursele suficiente pentru escaladare. De asemenea, este clar că Rusia nu poate ajunge militar în Republica Moldova. Pe de altă parte, Republica Moldova are sufieciente capacități consolidate de a face față eventualelor escaladări din Transnistria”, a spus Dorin Recean.

De asemenea, premierul a atras atenția că există diferențe între pericolul de escaladare militară și încercări de destabilizare. Or, în opinia oficialului, Rusia nu face altceva decât să promoveze agresiv războiul hibrid, escaladând narative pro-război sau care produc disensiuni în societate.

Noi nu considerăm că există motive să ne facem îngrijorări pentru un atac militar. Ne simțim protejați de capacitățile de apărare antiaeriană care există în Ucraina și ne simțim protejați”, a mai menționat Recean.

Mai mult, șeful Cabinetului de miniștri a ținut să reitereze că țara noastră trebuie să investească mai mult în capacitățile de apărare antiaeriană, inclusiv prin consolidarea bugetului.

Anterior, ministerul rus al Apărării a acuzat pe 23 februarie Ucraina că a masat la graniță personal și echipament militar și plănuieşte să invadeze în viitorul apropiat Transnistria, după o operaţiune sub steag fals, dar Kievul și Chişinăul a dezminţit imediat această informaţie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata