Doru Petruți, directorul IMAS: Timp de un an și jumătate de guvernare PAS, eșecurile sunt pe bandă rulantă

Sociologul Doru Petruți a explicat în cadrul emisiunii Morari.live din această săptămână, cum partidul puterii, PAS, și-a schimbat retorica la 180 de grade, renunțând la celebrele lozinci de genul „в темноте, но #безвас”, în schimbul justificărilor pentru care a fost semnat contractul cu centrala electrică din Transnistria.

„Nu e o problemă ca să semnezi un contract cu Cuciurgan, dar e o problemă când cu o săptămână înainte, toată puterea, scrie pe Facebook „в темноте, но #безвас”, nu mai finanțăm regimul din Trasnistria, apoi trece o săptămână și noi schimbăm complet atitudinea. Puteți să explicați asta, dle Petruți?”, a întrebat Natalia Morari.

Directorul companiei IMAS a spus că timp de un an și jumătate de guvernare PAS, eșecurile sunt pe bandă rulantă și nu lipsește nicio săptămână fără gafe sau întârzieri de reacție.

„Toate măsurările sociologice făcute după narativele guvernării arată că populația nu merge după fenta autorităților și nu e dispusă să creadă orice idee, manipulare sau curent de opinie care nu corespund realității. Așa s-a întâmplat inclusiv cu teza privind independența energetică, pe care ei au crezut-o că populația o va accepta, nu a mers, oamenii nu cred în ideea că plătind un preț mai mare devenim independenți din punct de vedere energetic față de Rusia.”, a punctat Petruți.

Sociologul, făcând trimitere la ultimul sondaj prezentat de IMAS, a scos în evidență că populația nu mai este disponibilă de a face eforturi de a acoperi din propriul buzunar incompetența și inacțiunile actualului Guvern.

„Actuala guvernare oferă cetățenilor 1 leu, iar pe de altă parte îl sărăcește de 3 sau 4 lei. Ne place sau nu, dar deja tot mai des va trebui să vorbim despre termenul privind sărăcirea populației.”, a adăugat Petruți.

Directorul IMAS a mai adăugat că toate narativele puterii în proporție de 60 / 80 %, inclusiv pe tema justiției, au fost respinse de populație.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata