Dosarul „Gemenii”. Statul, obligat să achite despăgubiri de peste două milioane de euro

După mai bine de un an de amânări, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a pus punct final în dosarul „Gemeni”. Magistrații au decis încetarea procedurii de revizuire la cererea de revizuire a Agentului Guvernamental al Moldovei și au respins cererile de revizuire ale reclamanților, scrie Ziarul de Gardă.

Mai exact, statul este obligat să achite reclamanților despăgubiri de 2,12 milioane de euro din bugetul de stat.

În context, Agentul Guvernamental al Moldovei susține că CSJ a respins cererea de revizuire a reclamanților, după ce „despăgubirea pentru prejudiciul material dispusă de CtEDO, cele 2,12 milioane de euro, le-a fost achitată reclamanților în totalitate”.

„La 9 iunie 2021 Curtea Supremă de Justiție a examinat câteva cereri de revizuire în contextul executării hotărârii Curții Europene a Drepturilor Omului în cauza Ojog și alții v. Republica Moldova (nr. 1988/06), respingând cererea de revizuire a reclamanților, după ce despăgubirea pentru prejudiciul material acordată de CtEDO le-a fost achitată în totalitate”, menționează Agentul Guvernamental.

Încheierea în acest sens a fost pronunțată miercuri, 9 iunie curent, de către Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ lărgit al Curții Supreme de Justiție în componența magistraților – Ala Cobăneanu, Galina Stratulat, Iurie Bejenaru, Dumitru Mardari, Mariana Pitic.

Încheierea nu se supune niciunei căi de atac.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata