Dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă: Peste 250 000 lei ridicați, urmare a perchezițiilor în Chișinău și Hâncești

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI au finalizat perchezițiile de vineri desfășurate în Chișinău și Hâncești, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă, iar în rezultat au fost ridicați peste 250.000 lei și alte probe. Oamenii legii au temei să bănuiască că banii ridicați au fost acumulați din activități ilicite. Potrivit informațiilor, aceștia ar fi urmat să fie folosiți pentru recrutarea, organizarea, transportarea și remunerarea persoanelor instigate spre implementarea acțiunilor de dezordine în masă.
Printre cele ridicate la percheziții sunt și înscrisuri de ciornă care conțin contacte telefonice ale persoanelor care participă la proteste, telefoane mobile,  un pistol pneumatic neînregistrat, articole pirotehnice (petarde), masă vegetală asemănătoare cu cânepa. Probele ridicate urmează să fie examinate și coroborate cu alte probe existente în cadrul dosarului penal.

Dosarul vizează pregătirile dezordinilor în masă începând din 18 septembrie 2022, până în prezent.  Cercetările au loc prin prisma faptului că, contrar Legii cu privire la întruniri, ar fi fost întreprinse acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă, care vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale țării în Chișinău, a mai multor persoane, în special tineri printre care anterior condamnați, instigați să comită noi infracțiuni. În ceea ce privește alte roluri în cadrul grupului criminal organizat, acestea țineau de racolarea persoanelor care să participe la destabilizări.

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv în vederea stabilirii altor aspecte și acumulării altor probe privind activitatea grupului criminal organizat cercetat. Potrivit legii, infracțiunea investigată se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 8 ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata