Două automobile, mai multe încăperi locative și numerar, în valoare de peste 3 milioane de lei, sechestrate de ARBI a CNA

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost puse sub sechestru: valută, care echivalează cu 100 000 de lei, 2 unități de transport și mai multe încăperi locative. Toate acestea sunt acțiunile Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către instituție, aceste bunuri au fost indisponibilizate în cadrul unor cauze penale, pornite de CNA și Procuratura Anticorupție, pe fapte de spălare de bani și escrocherie.

De asemenea, în perioada de referință, ARBI a evaluat 5 bunuri imobile și a emis 4 avize consultative.

Subdiviziunile CNA s-au axat și pe alte activități curente. Au fost efectuate 8 expertize judiciare, au fost finalizate 5 analize strategice și au fost remise autorilor 17 rapoarte de expertiză anticorupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 36 de apeluri telefonice, în Cancelaria CNA au fost înregistrate 1 218 materiale, iar Direcția testarea integrității a eliberat 162 caziere de integritate.

În instituțiile penitenciare se dețin 3 persoane, arestate preventiv în dosarele CNA.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata