Două clădiri nerezidențiale au fost lovite de drone. Fragmente dintr-o dronă ar fi fost descoperite în apropierea Ministerului rus al Apărării

Două drone ucrainene au încercat să atace Moscova în primele ore ale zilei de 24 iulie. Ca urmare, nimeni nu a fost rănit și nu s-au înregistrat pagube grave, transmite agenția de stat rusă TASS.CNNpreia informația agenției ruse, dar precizează că nu a putut verifica independent rapoartele.

„După cum a precizat Ministerul rus al Apărării, încercarea Kievului de a ataca cu drone obiecte din capitală a fost dejucată, dronele au fost anihilate”, arată agenția, potrivit G4Media.

După cum au declarat serviciile de urgență pentru TASS, epava dronei ar fi fost găsită pe bulevardul Komsomolski, în apropiere de casa 17 din Moscova. Ulterior s-a aflat și despre cea de-a doua dronă care a lovit clădirea unui centru de afaceri de pe bulevardul Likhachev din capitală. Acolo au fost sparte geamurile de pe o suprafață de 50 de metri pătrați de la etajele 17 și 18.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a confirmat pentru TASS că în jurul orei 04:00 au fost înregistrate lovituri de drone asupra a două clădiri nerezidențiale.

Nu s-au înregistrat pagube grave sau victime, a precizat primarul.

Ministerul rus al Apărării a declarat că „o tentativă a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist a fost dejucată”. În prezent, circulația mijloacelor de transport auto pe bulevardul Komsomolski spre regiune a fost blocată.

Circulația pe Bulevardul Likhachev a fost, de asemenea, blocată. Serviciile de urgență sunt la fața locului.

Pe 4 iulie, mai multe drone ucrainene au atacat Moscova și regiunea Moscovei, susține TASS.

După cum a raportat Sobyanin, toate au fost doborâte de apărarea aeriană, nu au existat victime în urma atacului.

Din motive de siguranță, unele zboruri către aeroportul Vnukovo au fost deviate către alte aeroporturi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a calificat drept un act de terorism tentativa regimului de la Kiev de a ataca cu drone infrastructura civilă.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata