Drumul de ocolire a localității Bahmut, deschis pentru circulație

Comuna Bahmut va beneficia de un drum de centură, proiectat și executat conform normelor europene, ceea ce va fluidiza considerabil fluxul de transport care traversează comuna. Drumul de ocolire a localității Bahmut din raionul Călărași, cu o lungime totală de circa 6 km, a fost deschis pentru circulație, joi, în prezența prim-ministrei Natalia Gavrilița și a vicepremierului, ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Sectorul de drum, construit cu sprijinul Uniunii Europene, este parte a drumului național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România.

Acesta are două benzi de circulație, podețe, un pasaj pietonal subteran și două intersecții. Lucrările de construcție au demarat în anul 2015, iar valoarea totală a proiectului este de circa 10 milioane de euro, bani acordați sub formă de grant de Uniunea Europeană prin Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

„Pentru noi este important să construim drumuri calitative în fiecare localitate, iată de ce după o perioadă de tergiversare a procesului, proiectul a fost preluat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Astfel, proiectul de construcție a fost deblocat, iar lucrările au fost finalizate într-un an”, a menționat Natalia Gavrilița.

În urma implementării proiectului a fost construită partea carosabilă, fiind utilizate peste 12 mii de tone de asfalt, și sistemul de drenaj care permite evacuarea apelor pluviale. De asemenea, în vederea organizării circulației rutiere și creșterii nivelului de siguranță pentru participanții la trafic, au fost instalate peste 100 de indicatoare rutiere și aplicate peste 3000 de metri pătrați de marcaj rutier.

Inaugurarea centurii va avea loc după ce vor fi finalizate lucrările, care vor mai continua în decurs de două săptămâni.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata