Dumbrăveanu explică motivele pentru care a aderat partidul lui Ion Chicu și nu ales PSRM

Fostul ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, spune că n-ar fi acceptat niciodată să se alăture echipei PSRM, întrucât are valori diferite în raport cu cele promovate de formaţiunea condusă de Igor Dodon. Fosta şefă de la Sănătate spune că s-a alăturat echipei conduse de ex-premierul Chicu, întrucât împărtăşeşte viziunile acestuia privind modul de dezvoltare economică a ţării. Declarațiile au fost făcute aseară, la emisiunea Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune.

Viorica Dumbrăveanu spune că, deşi a preferat întotdeauna că activeze în calitate de tehnocrat, crede că acum a venit timpul să se implice în politică.

(Viorica Dumbrăveanu, fost ministru al Sănătății)

„De-a lungul timpului am avut propuneri să acced în partide politice şi de fiecare dată am refuzat. Dar acum decizia de a mă implica în politică este o decizie asumată. Este vorba despre un partid nou-creat, nu unul din cele deja existente, este o formaţiune constituită din oameni de valoare. Este vorba de oameni care au în spate o experienţă profesională atât în cadrul instituţiilor publice, cât şi al celor private”.

Fosta şefă de la Sănătate spune că munca în Guvernul Chicu a înclinat balanţa în favoarea implicării sale în politică. Deşi actualmente este consiliera pe probleme sociale a preşedintelui Parlamentului, Zinaida Grecianîi, Viorica Dumbrăveanu spune că nu se regăseşte în echipa PSRM şi nu împărtăşeşte valori similare cu socialiştii.

Viorica Dumbrăveanu a fost ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020, anterior fiind consiliera pe probleme sociale a fostului preşedinte Igor Dodon.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata