Dumbrăveanu: Putem reveni la restricții drastice

În Chişinău s-ar putea reveni la unele restricţii mai drastice, dacă situaţia epidemiologică nu este favorabilă. Într-o emisiune de la TVR Moldova,Viorica Dumbrăveanu a declarat că nu are sens să fie impuse măsuri restrictive pe întreg teritoriul Moldovei, dacă situaţia este favorabilă în unele localităţi.

Oficialul guvernamental a precizat că măsurile restrctive la nivel naţional ar avea impact şi asupra învăţământului, şi asupra mediului de afaceri.

„Măsurile pot fi înăsprite. Din punct de vedere epidemiologic, am vorbit de anumite aspecte, cum ar fi distanţa fizică, evitarea transportului public,  purtarea măştilor. Este vorba de monitorizarea acestui proces de către autorităţi”.

Dumbrăveanu a explicat că există trei coduri de alertă – galben, roşu şi potrocaliu.

La fiecare cod sunt indicatori pentru declanşarea acestuia şi măsurile care sunt recomandate pentru autorităţile publice locale care trebuie instituit, iar reglementările în acest sens există deja, potrivit oficialului guvernamental. În momentul de față, peste 12.000 de locuitori ai municipiului Chișinău se află în tratament de coronavirus la domiciliu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata