Duminică vom trece la ora de vară

Bine de reținut. La sfârșitul acestei săptămâni, adică în ultima duminică a lunii martie, Moldova va trece la ora de vară.

În acest sens, ceasurile vor fi date cu o oră înainte, adică ora 03.00 va deveni ora 04.00, ceea ce înseamnă că vom dormi cu o oră mai puțin.

Cu toate acestea, diferența de oră dintre Moldova și alte state în care sunt concentrați migranții moldoveni rămâne aceeași, Italia, Spania și Franța sunt cu o oră în urmă. La rândul lor, Portugalia, Anglia și Irlanda de Nord își păstrează diferența de minus două ore, în timp ce în Grecia și Israel este aceeași oră ca și în Moldova.

Amintim că țara noastră a recurs la practica schimbării orei de două ori pe an, primăvara și toamna, în 1979, pentru a folosi optim lumina naturală şi a reduce iluminatul artificial.

Totodată, specialiștii consideră că trecerea la ora de vară are un impact puternic pozitiv și asupra raportului legat de viață profesională și personală, pentru că acum sunt mai multe ore de lumină, în care se pot desfășura mai multe activități.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata