Dumitru Diacov: Este nevoie de o consolidare a partidelor moderate în baza unei platforme de centru-stânga

Pentru a asigura o stabilitate internă, consolidarea societății și a evita conflictele pe criterii geopolitice, Republica Moldova are nevoie și de o consolidare a partidelor moderate în baza unei platforme de centru-stânga. De acest fapt se arată convins Dumitru Diacov, ex-președinte al Partidului Democrat și fost președinte al Parlamentului de la Chișinău.

Printr-o postare pe o rețea de socializare, el menționează că ar fi ajuns la această concluzie după multiplele discuții purtate cu reprezentanții partidelor extraparlamentare de pe segmentul de centru, experți, precum și cu analiști politici.

„Asta ar asigura relații mai eficiente cu grupul socialiștilor si democraților din Parlamentul European, ar garanta o stabilitate a cursului politic al Republicii Moldova pentru viitor”, a relatat Diacov.

Mai mult, acesta a reiterat că primul dialog pe aceste chestiuni a avut loc acum o lună la Vadul lui Vodă, la inițiativa Fundației pentru democrație și progres.

„Mă bucur ca tot mai multă lume înțelege că este necesar de a căuta soluții pentru realizarea acestei idei. Da, va fi nevoie de multe discuții, cedări și compromisuri. Important este ca tot mai mulți activiști din partide să conștientizeze că divizarea oamenilor în multiplele partide nu întotdeauna contribuie și la consolidarea democrației în țara noastră. Mai ales acum, în această situație geopolitică dramatică!”, a conchis Dumitru Diacov.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata