După Afganistan, SUA anunță că-și retrage trupele și din Irak

Prim-ministrul irakian Mustafa Al-Kazimi și președintele SUA Joe Biden s-au întâlnit la Casa Albă.

Cu o zi înainte, liderul american a spus că misiunea militară americană în Irak va fi finalizată până la sfârșitul acestui an. Cu toate acestea, spre deosebire de Afganistan, armata SUA va rămâne în țară și va oferi servicii de consiliere forțelor locale.

„Susținem o democrație în creștere în Irak și ne asigurăm că alegerile vor avea loc în octombrie. Suntem, de asemenea, dedicați cooperării noastre în materie de securitate. Lupta noastră comună împotriva Statului Islamic este vitală pentru stabilitatea regională. Angajamentul nostru antiterorist va continua și atunci, la această nouă fază, despre care vom vorbi „, a spus Joe Biden.

Recent, dronele iraniene au atacat în repetate rânduri bazele SUA din Irak, alimentând tensiunile din regiune.

Acum există aproximativ 2.500 de soldați americani în Republica Arabă. Anul trecut au fost aproximativ 3.000, dar fostul președinte american Donald Trump a redus numărul.

Joe Biden nu a specificat câte trupe vor rămâne în Irak până la sfârșitul anului, dar a promis că va trimite 500 de mii de doze de vaccin coronavirus în republică.

În calitate de vicepreședinte al guvernului lui Barack Obama, Biden a fost responsabil cu politica irakiană și a vizitat țara în numeroase ocazii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata