După ce a plecat din funcție șefa serviciului de presă al Guvernului, a demisionat și purtătoarea de cuvânt a Președinției

După ce a plecat din funcție șefa serviciului de presă al Guvernului, Anastasia Taburceanu, a demisionat și purtătoarea de cuvânt a Președinției. Astfel, șefa statului, Maia Sandu a acceptat marți demisia consilierei pentru comunicare publică, purtătoarea de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Sorina Ștefîrță.

De asemenea, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic, este numit în funcția de secretar general al Aparatului președintelui Republicii Moldova, începând cu data de 11 ianuarie 2023.

La rândul său, Cristina Gherasimov, care a deținut până acum această funcție, își va continua activitatea în calitate de consilieră în domeniul politicii externe și a integrării europene.

Mai mult ca atât, Stella Jantuan va exercita funcția de consilieră prezidențială pe probleme politice, relații cu autoritățile publice și societatea civilă.

Amintim că, la 9 ianuarie, purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Anastasia Taburceanu, și-a depus demisia. Anunțul în acest sens a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița, întrebată de jurnaliști dacă vor urma și alte demisii după cea a ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari.

Potrivit șefei guvernului, Taburceanu a plecat din funcție din motive personale.

Comunicatoarea a precizat ulterior pentru presă că va pleca peste hotare, acolo unde se află soțul său.

Anastasia Taburceanu a fost numită purtătoare de cuvânt a Nataliei Gavrilița în august 2021, la scurt timp după învestirea cabinetului de miniștri. Numirea ei a fost criticată de opoziție și de unii membri ai societății civile, pe motiv că este verișoara președintei Maia Sandu și că ar fi fost avantajată la angajare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata