După România, și Lituania anunță că va dona țării noastre un lot de vaccinuri anti-Covid-19

După România, și Lituania anunță că va dona un lot de vaccinuri anti-Covid-19 țării noastre. Anunțul a fost făcut de către premierul interimar Aureliu Ciocoi, în urma unei întrevederi pe care a avut-o cu ministrul de Externe al Lituaniei. Ca și-n cazul României însă, nici Lituania nu a anunțat când anume vor ajunge serurile în Moldova.

„Am convenit ca Republica Moldova de o tranșă de vaccinuri pe care Lituania le va dona țării noastre în timpul apropiat, lucru care va permite completarea stocului de vaccinuri anti-Covid în Republica Moldova și lucru pe care vreau să i-l mulțumesc personal domnului ministru, atât ca ministru de Externe interimar, dar și în numele Guvernului Republicii Moldova. După cum vedeți, prietenii adevărați vin să ne întindă o mână de ajutor în aceste momente dificile pentru țara noastră”.

Anterior, în plină pandemie, Lituania a oferit un ajutor umanitar în valoare de 20 de mii de euro Republicii Moldova, fiind vorba de echipamente de protecție pentru personalul medical.

Aseară, Guvernul României a aprobat Ordonanța de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit pentru Moldova. Ajutorul constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 de mii de doze de vaccin promise de România.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata