Durleșteanu: „Acest scrutin va distanța oamenii deștepți de cei buni, iar, în rezultat, vor câștiga tot cei care s-au victimizat până acum”

Mariana Durleșteanu, capul de listă al Partidului Legii și Dreptății în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, continuă să ceară explicații clasei politice din Moldova, inclusiv deputaților de centru – dreapta, care s-au tot autointitulat – adepți ai modernizării politice a Moldovei, spunea aceasta.

Într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Finanțelor i-a întrebat pe aleșii poporului sus-menționați de ce au menținut pragul electoral de 5%, unul exagerat pentru realitatea politică de la noi. Am impresia că deputații din actualul Parlament, cel dizolvat, s-au crezut longevivi în acest for, a mai scris Durleșteanu.

De asemenea, candidatul PLD a făcut referire și la diasporă, declarând că oamenii plecați sunt folosiți de unii actori politici doar pentru PR. Or, dacă chiar s-ar fi ținut la acești cetățeni, foștii deputați ar fi muncit pe ideea votului electronic.

Mai mult, Durleșteanu și-a arătat nemulțumirea și față de sondajele tot mai des efectuate și care au scopul de-a induce în eroare cetățenii, făcându-se tot posibilul ca votul acestora să fie pus pentru un actor și nu pentru un partid. Este foarte greșit, pentru că algerile parlamentare sunt diferite de cele prezidențiale. Aici se alege un partid și nu o persoană, a mai precizat Mariana Durleșteanu.

În context, politicianul a concluzionat că acest scrutin va distanța oamenii deștepți de cei buni, iar în rezultat vor câștiga tot cei care s-au victimizat până acum.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata