Durleșteanu: „Cum e posibil ca în cea mai săracă țară din Europa, unde politicienii doar promit pensie minimă de 2000 de lei, se fie aruncați bani „cu lopata” în campaniile electorale?”

Mariana Durleșteanu, care candidează pe listele Partidului Legii și Dreptății la aceste alegeri parlamentare, a venit cu un mesaj critic în adresa formațiunilor politice, concurenți electorali, care investesc masiv în această campanie electorală.

„O risipă de bani, întrecere la spoturi plătite cu bani grei, în timp ce în satele țării abia își duc zilele părinții și bunici noștri”, consideră Durleșteanu.

Doar pentru perioada 28 mai -26 iunie 21 de partide, înscrise la acel moment în competiție, au cheltuit în jur de 22 milioane lei. Potrivit lui Durleșteanu, Partidul Legii și Dreptății, de exemplu, a cheltuit pentru materiale promoționale tipărite doar 5.700 de lei într-o lună versus șase milioane de lei ale celorlalte partide.

Dintre toate formațiunile, pentru materiale promoționale, cel mai mult a cheltuit PAS, în jur de 1,9 milioane de lei, urmat de blocul Comuniștilor și Socialiștilor, cu peste 1,3 milioane de lei.

„Sursa de proveniență a banilor pentru campaniile electorale rămâne veriga slabă la capitolul moralitatea și integritatea politicienilor”, a conchis Mariana Durleșteanu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata