Durleșteanu se va adresa la procuratură pentru a cere investigarea modului în care autoritățile de la Chișinău au gestionat criza gazelor naturale

Mariana Durleșteanu, președintele Partidului Legii și Dreptății se va adresa la procuratură pentru a cere investigarea modului în care autoritățile de la Chișinău au gestionat criza gazelor naturale. Ea a criticat modul în care au fost plătite din bugetul de stat 1,4 miliarde de lei pentru datoria curentă la consumul de gaze naturale.

Astăzi va fi achitată plata către Gazprom în sumă de 74 mln USD pentru gazul achiziționat la prețul de 790 USD și 450 USD în octombrie-noiembrie 2021. Aș dori să văd avizul CNA la legea bugetului de stat 2021, privitor la legalitatea alocării sumei de 1.4 mlrd lei pentru majorarea capitalului companiei SA Energocom și despre această tranzacție pusă pe umerii cetățenilor Republicii Moldova. Partidul Legii și Dreptății va solicita Procuraturii pornirea unei anchete privind gestionarea crizei gazelor”, a scris Durleșteanu.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata