Eduard Harunjen vrea să revină în funcția de Procuror General: Voi contesta deciziile anterioare

Fostul Procuror General al țării, Eduard Harunjen, vrea să revină în funcție. Într-o conferință de presă, acesta a solicitat președintelui țării Maiei Sandu să anuleze decretul din iulie 2019 prin care a fost destituit din funcția de procuror general al Republicii Moldova.

Potrivit lui, cererea prealabilă a fost depusă conform prevederilor Codului administrativ și urmează a fi examinată în ordinea stabilită de lege.

„Astăzi am înaintat o cerere prealabilă către președintele R. Moldova, prin care am solicitat să fie anulate efectele decretului ex-președintelui R.Moldova, Igor Dodon, din 11 iulie 2019, prin care am fost demis din funcția de procuror general”, a declarat Harunjen.

În același timp, fostul procuror general a menționat că demisia sa a fost un șantaj politic.

„Decretul prezidențial din 2019 a fost viciat de mai multe circumstanțe. Majoritatea parlamentară a adoptat o declarație prin care s-a pus la îndoială activitatea mea de Procuror general. În același timp, deputații i-au propus lui Igor Dodon să semneze decretul ca să fiu demis. După adoptarea acelei hotărâri, au fost mai multe presiuni din partea politicului ca eu să depun o cerere de demisie la propria dorință, în caz contrat Dodon va semna decretul. Acele chemări aveau loc în perioada când neurochirurgicală și le spuneam că decizia lor este ilegală. În cazul dat e vorba despre un șantaj politic”, a mai menționat Eduard Harunjen.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata