Elon Musk, comentarii provocatoare pe Twitter despre conflictul din Ucraina

Miliardarul Elon Musk a fost aspru criticat după ce a postat o serie de tweet-uri despre invazia Rusiei în Ucraina. Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, și ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, se numără printre cei mai importanți politicieni care au reacționat la comentariile online.

Luni seara, Musk a scris pe Twitter despre conflict celor 107,7 milioane de urmăritori ai săi, spunându-le în primul rând că pentru a se ajunge la pace între Ucraina și Rusia ar trebui să se „refacă” alegerile „sub supravegherea ONU” în patru zone din estul Ucrainei anexate ilegal de Rusia. Musk a spus că „Rusia părăsește” aceste zone „dacă aceasta este voința poporului”.

El a vorbit și despre Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, care potrivit lui ar trebui să devină „în mod oficial parte a Rusiei, așa cum a fost din 1783, până la greșeala lui Hrușciov”, făcând referire la decretul din 1954 emis de premierul sovietic de atunci, Nikita Hrușciov, pentru a transfera responsabilitatea pentru Crimeea către Republica Socialistă Sovietică Ucraineană.

Șeful Tesla, Elon Musk, a declarat, de asemenea, că Ucraina trebuie „să rămână neutră”, iar în tweet-uri ulterioare a spus că „victoria Ucrainei este puțin probabilă”.

Ca răspuns la tweet-urile lui Musk, președintele Volodimir Zelenski a postat un sondaj în care întreba „Pe care Elon Musk îl placi mai mult?”, opțiunile fiind „Unul care susține Ucraina” sau „Unul care susține Rusia”.

Majoritatea covârșitoare a reacțiilor de pe Twitter la comentariile lui Musk despre Ucraina au fost negative, răspunsurile tipice spunându-i acestuia să nu comenteze lucruri despre care se pare că știe foarte puțin.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata