Energocom va cumpăra energie electrică din România la preț de 90 de euro pentru MWh

Energocom anunță că a semnat un nou contract de vânzare-cumpărare a energiei electrice pentru luna ianuarie 2023 cu SN Nuclearelectrica SA din România. Acesta prevede achiziționare a 10 MWh bandă pe timp de noapte și 30 MWh bandă pe timp de zi.

Potrivit companiei, energia electrică va fi procurată la un preț de 450 RON/MWh, echivalentul a circa 90 EUR/MWh.

Astfel, se prognozează că din necesarul total de consum pentru malul drept al Nistrului în luna ianuarie circa 60% va fi asigurat de MGRES, circa 30% va constitui energia electrică produsă de CET-uri şi din surse regenerabile. Iar 10% vor fi procurate de la furnizori din România, inclusiv pentru a acoperi deficitul de energie în orele de vârf.

Energocom a prelungit și cu MGRES contractul de livrare a energiei electrice pentru luna ianuarie 2023. Cantitatea minimă ce urmează a fi procurată va constitui 251 de mii MWh, iar cea maximă – 263 de mii MWh, comparativ cu 204 mii MWh în decembrie 2022.

Conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, SA Energocom este împuternicită să procure energie electrică pentru perioada ianuarie-martie 2023.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata