Escrocherie dirijată din penitenciar. Propuneau servicii de reparare a mașinilor, iar apoi, prin înșelăciune și abuz de încredere, însușeau automobilele

Un deținut de 27 de ani, împreună cu un tânăr de 19 ani, aflat la libertate, sunt suspectați că ar fi pus la cale o schemă de escrocherie.  Aceștia, prin intermediul  unui site de anunțuri, își propuneau serviciile (repararea mașinilor, etc.), iar apoi, prin înșelăciune și abuz de încredere, însușeau automobilele. Prejudiciul se ridică la peste 1,2 milioane de lei.

Cazul a fost investigat de ofițerii Direcției investigații Nord a INI, în comun cu polițiștii din Ungheni și Bălți, timp de trei luni.

Ca urmare a perchezițiilor  efectuate  în mun. Bălți și or. Rîșcani, polițiștii  au ridicat  un laptop, plăci de înmatriculare care ar fi  însușite pe cale ilegală, un  pașaport tehnic al unui  automobil, care,  la fel a fost însușit ilegal,  cartușe pentru AK-74 și  pentru pistol de model ”Glock”.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală „Escrocherie în proporții deosebit de mari.” Persoana culpabilă de o asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Cel de-al doilea suspect a fost reținut și plasat în izolatorul de detenție provizorie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata