Eurodeputat: O comisie din Parlamentul European a avizat asistența de 145 de milioane de euro pentru Moldova

Comisia pentru bugete din Parlamentul European a votat aseară, cu 35 voturi pentru, 0 abțineri și un vot împotrivă, avizul privind asistența macrofinanciară de 145 milioane de euro pentru Republica Moldova. Anunțul în acest sens a fost făcut de eurodeputatul român, Siegfried Mureșan.

Potrivit oficialului, avizul a fost votat fără a fi depuse amendamente.

„Ca raportor privind acest aviz, am solicitat colegilor din Comisia pentru bugete să avizăm decizia de asistență în forma propusă de Comisia Europeană și să nu depunem niciun amendament. În același timp, am cerut Comisiei pentru comerț internațional – comisie decidentă pe acest proiect legislativ – să procedeze la fel și să voteze propunerea Comisiei Europene fără amendamente”, a menționat Mureșan.

De asemenea, eurodeputatul spune că după avizul Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, urmează votul în Comisia pentru comerț internațional asupra asistenței, programat pentru 27 aprilie. Votul final, în plenul Parlamentului European, va avea loc, cel mai probabil, în luna mai.

„În acest fel ne asigurăm că banii ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ei”, a mai menționat Siegfried Mureșan.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata