Europa se gândește tot mai mult la varianta vaccinării obligatorii

Germania nu „intenționează” să facă vaccinarea anti-Covid-19 obligatorie, a declarat cancelarul Angela Merkel, spre deosebire de Franța, întrucât problema vaccinării obligatorii începe să persiste în Europa.

În întreaga Uniune Europeană, țările se confruntă cu o creștere a variantei Delta a Covid-19 și încearcă să-și accelereze programele de vaccinare.

În Germania, peste 35,4 milioane de persoane, sau mai mult de 42,6% din populație, au fost complet vaccinați și aproape 60% sunt vaccinați pentru prima dată.

Obligația de vaccinare împotriva Covid-19 câștigă teren în Europa, ca și în Franța, unde s-a decis ca acest lucru să fie inerent pentru personalul medical. Grecia a anunțat că va face același lucru, doar că din septembrie. Spania, confruntată cu o creștere „rapidă” și „semnificativă” a incidenței virusului timp de câteva săptămâni, a decis, la rândul său, să-și intensifice campania de vaccinare.

În capitala Spaniei, unii madrileni s-au aliniat toată noaptea în fața spitalelor care acum vaccinează 24 de ore din 24.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata