Expert economic: Consumul de energie electrică în orele de vârf, în săptămâna care a trecut a fost cu 6,4% mai puțin decât în săptămâna precedentă

Prima săptămână de consum responsabil a energiei electrice ar fi permis diminuarea consumului în orele de vârf și economii de peste 200 mii de euro. Acest fapt a fost dezvăluit de către expertul economic, Veaceslav Ioniță, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, consumul de energie electrică în două ore zilnice de vârf în săptămâna care a trecut (24-30 octombrie 2022) ar fi fost cu 6,4% mai mic decât în săptămâna precedentă.

„Pentru analiză am luat două ore din fiecare zi, când am înregistrat maximele de consum și am stabilit medianele zilnice și apoi medianele săptămânale. Astfel puterea de consum în orele de vârf de săptămâna trecută a fost de 764 MW sau cu 53,5 MW mai puțin decât în săptămâna precedentă când puterea de consum a fost de 817,5 MW. La prețul energiei de avarie, reducerea consumului din orele de vârf permite economii de circa 200 mii Euro săptămânal, bani care în caz de consum excesiv vor trebui incluși în tarif. Tot ce avem de făcut este să consumăm responsabil resursele energetice și doar așa vom trece cu succes această criză energetică.”, a menționat Veaceslav Ioniță.

Sursa: Facebook/Veaceslav Ioniță
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata