Expert în securitate despre scurgerile de informații din Telegram: E cineva din exterior și nu e FSB. O grupare care controlează R. Moldova

Expertul în securitate, Valeriu Ostalep, s-a arătat absolut convins că autorii din spatele spargerii conturilor de Telegram ai demnitarilor, au un scop bine determinat, legat de fluxurile financiare. Ostalep exclude orice implicare a FSB-ului și spune că autorii ar fi acele grupări care controlează de facto Republica Moldova, iar prin aceste scurgeri vor să obțină de la PAS anumite decizii legate de Republica Moldova. Conform acestuia, în prezent asistăm la un scenariu, iar deznodământul îl vom afla în luna decembrie, după ce vor fi publicate și chat-urile altor două persoane importante din PAS. Ostalep a precizat în cadrul emisiunii Morari.live că Maia Sandu pierde total controlul asupra propriului partid.

„Totul e cu mult mai complicat decât cum vor ei să dea, că FSB, cu toate că eu știu că FSB nu are nicio treabă aici. Frica mea e că aici sunt implicate niște grupări care controlează Republica Moldova din exterior și care nu sunt de acord cu o anumită situație din infrastructura PAS. Acolo sunt vreo 3 sau 4 grupări, în PAS, despre care deja se vorbește deschis. Este vorba despre gruparea Spînu, Recean aparte, Maia Sandu care pierde complet controlul asupra PAS, dar restul au nevoie de ea pentru că îi legalizează în Occident. Litvinenco deja face jocurile sale individuale, pentru că el înțelege cât de urâtă e situația în care se află. El înțelege că cineva va trebui să răspundă odată inclusiv pentru situația cu Procurorul General.”, a declarat Ostalep.

Expertul în securitate a mai punctat că cei care au pornit toată schema cu chat-urile de Telegram n-au avut acces la tot telefonul.

„Dacă aveau acces la tot, apoi azi vedeam niște poze, că textele publicate sunt foaie verde.”, a adăugat Ostalep.

Valeriu Ostalep este de părerea că în luna decembrie va fi faza finală a scenariului respectiv, iar până atunci se va bate doar în una din grupările interne ale PAS, cu scopul de a obține ce se dorește de la celelalte grupuri de interese din cadrul partidului de guvernare.

„La mijlocul lui decembrie va fi faza finală a acestui joc și atunci noi vom înțelege ce au vrut autorii. Părerea mea este că acea grupare care controlează deciziile în Republica Moldova, a solicitat anumite decizii cu care deja grupările din PAS nu sunt de acord. Vorbesc despre bani mari și decizii legate de Republica Moldova. Pentru a obține ce vor, au început a rupe una din grupările interne a PAS. Dacă veți atrage atenția, capturate sunt cu mult mai multe persoane, dar se bate doar în ce este legat de justiție.”, a explicat expertul în securitate.

Conform acestuia, grupările care controlează de facto Republica Moldova deja au obținut primul efect, prin pierderea echilibrului din interiorul PAS.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata