Explicația lui Ceban pentru mirosul urât din capitală

Decizii abuzive din partea unor instanțe de judecată precum acapararea terenurilor, permiterea construcțiilor ilegale, întoarcerea în funcții a unor persoane dubioase, dar și interdicția celor de la  „Apă-Canal” de a debranșa acei agenți economici, producători care revarsă apele uzate de la întreprinderile de producere în canalizarea publică sunt printre cauzele mirosului urât care încă se resimte în capitală, a explicat Ion Ceban, primarul general, într-o postare pe Facebook.

Ceban spune că le-a dat agenților economici termeni concreți pentru a-și construi stații de epurare, fapt ce ar soluționa problema, însă judecătorii le vin în ajutor.

Problemele la stația de epurare au început să apară încă acum trei ani, însă un miros înțepător a fost simțit de chișinăuieni vara trecută, când o bună parte a orașului a fost afectată. Catastrofa ecologică s-ar fi produs din cauza unor antreprenori care au aruncat în sistemul de canalizare ape reziduale mult prea concentrate, încă de prin luna august, 2019. Procuratura Generală a stabilit însă că „Apă Canal Chişinău” s-ar face vinovată de mirosul urât din oraș, pentru că ar fi gestionat defectuos stația de epurare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata