Fără surprize. Putin va candida pentru încă un mandat de președinte al Federației Ruse

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că va candida din nou la alegerile prezidenţiale din 2024, ceea ce ar însemna să se menţină la putere cel puţin până în 2030, relatează Reuters, citând agenţiile de presă ruse.

După ce a acordat soldaţilor care au luptat în Ucraina cea mai înaltă distincţie militară a Rusiei, Steaua de aur de erou al Rusiei, Putin a fost întrebat de un locotenent-colonel dacă va candida din nou, potrivit agenţiilor de presă ruseşti. Liderul de la Kremlin a confirmat, spunând că da.

Până acum, se bănuia că Vladimir Putin va candida din nou, iar informaţia fusese deja transmisă pe surse, dar este pentru prima dată când confirmarea vine direct de la Vladimir Putin.

Parlamentul Rusiei a stabilit prin lege săptămâna aceasta data alegerilor prezidenţiale pentru 17 martie 2024, ceea ce practic dă startul unei campanii electorale în care Putin nu va avea cu adevărat rivali.

Vladimir Putin, care a primit preşedinţia de la Boris Elţîn în ultima zi a anului 1999, a fost deja preşedinte mai mult timp decât orice alt conducător al Rusiei de la Iosif Stalin încoace, depăşind chiar şi mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev. Pentru Putin, alegerile sunt o formalitate: cu sprijinul statului, al presei de stat şi aproape fără disensiuni publice generale, este sigur că va câştiga un nou mandat de şase ani.

Putin a împlinit 71 de ani la 7 octombrie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata