Filat: „Dacă nu va fi schimbat Guvernul, vom avea o toamnă foarte fierbinte”

În contextul discuțiilor precum că în curând urmează ca în fruntea executivului să vină un nou premier și anume Dorin Recean, fost ministru al Afacerilor Interne în perioada Guvernului Filat, fostul premier a scris astăzi că dacă într-o scurtă perioadă nu va fi înlăturat cabinetul condus de Natalia Gavrilița, atunci cetățenii trebuie să se aștepte la o toamnă foarte fierbinte și o iarnă foarte rece.
Potrivit lui, un om de stat precum este premierul Gavrilița trebuie să aibă caracter, însă acesta ar fi obligat să guverneze rațional.
Mai pe scurt: Dacă nu va fi schimbat guvernul în cel mai scurt timp, vom avea o toamnă foarte fierbinte și o iarnă foarte, foarte rece.
P.S. Un om de stat trebuie să aibă caracter, însă este obligat să guverneze rațional!”, a relatat Vlad Filat.
Precizăm că, următorul prim-ministru al Republicii Moldova ar putea fi actualul consilier al președintei Maia Sandu, Dorin Recean, potrivit unor surse apropiate PAS. Acesta îi va lua locul actualei șefe a Guvernului, Natalia Gavrilița. Președinția nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile.
La începutul lunii februarie, Dorin Recean a fost numit consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul de numire a acestuia.

 

Numirea acestuia în funcția de consilier prezidențial a provocat mai multe critici. Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, susținea că decizia respectivă „va dezamăgi foarte multă lume”. „Eu nu știu cine sunt consilierii doamnei Sandu pe domeniul respectiv, dar îi sugerez să-i schimbe”, a menționat Plîngău.

Și fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari a criticat numirea lui Dorin Recean. „Se apropie primăvara și culoarea verde prinde tot mai mult contur în Moldova pe fundalul galben. Țara face încă un PAS înapoi spre PLDM marca 2013-2014. Al vostru… Dorin Recean devine secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Toți dușmanii Moldovei vor fi trăsniți cu capul de asfalt. Vine un specialist care cunoaște cum și cui trebuie de dat indicațiile la telefon. Se bucură toți FILATeliștii din țară. Vin vremuri bune și расслабление totală pentru ei”, scria Slusari, pe Facebook.

Dorin Recean a fost ministru de Interne în perioada 2012-2014, când Guvernul era condus de Vlad Filat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata