Filip: „În acest ritm, ne vom imuniza populația abia în 2024”

Un simplu calcul ne arată că, viteza cu care sunt vacinați cetățenii Moldovei, la ora actuală, va permite autorităților noastre să imunizeze 50% din populația țării abia în anul 2024. La această conlcuzie a ajuns liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, la finalul ședinței de astăzi a Biroului Permanent al Parlamentului.

„Dacă mergem în tempoul în care ne-am pornit cu vaccinarea o să vaccinăm 50% din populație abia în 2024. Am făcut un exerițiu și dacă ne propunem în patru luni de zile să vaccinăm 50% din populație, asta ar însemna că capacitatea noastră de admnistrarea a vaccinurilor trebuie să fie 33.000 pe zi.”

Între timp, când se cer urgent acțiuni concrete, principalii actori din politica noastră continuă să facă show-uri, se arată indignat Filip.

„PSRM vine cu ultimatumuri inutile, amenințări și fake-news-uri care vin doar să escaladeze situația. De cealaltă parte, PAS-ul se preocupă de cine și cum a cumpărat telefonul, de retragerea Ordinelor, de covoare, de flori, de Condrița. Acestea sunt prioritățile Președinției?!”

La final, Pavel Filip le-a cerut tuturor fracțiunilor parlamentare să se întrunească de urgență pentru a discuta un plan anticriză și pentru a hotărî învestirea unui Guvern temporar care să îl implementeze.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata