Fostul deputat PDM, Vladimir Andronachi, a fost pus sub acuzare în dosarul „furtului miliardului”

Fostul deputat PDM, Vladimir Andronachi, a fost pus sub acuzare în dosarul „furtului miliardului”. Într-o declarație a fostului parlamentar se precizează acesta a primit o citație prin care este pus sub învinuire și care i-a fost înmânată soției lui săptămâna trecută.

Andronache afirmă că este nevinovat și a devenit victima atacurilor din partea PAS, care utilizează mai multe instrumente de discreditare a lui, inclusiv presa, dar și procuratura.

În august au apărut mai multe imagini care prezintă negocierile între Veaceslav Platon și Vladimir Andronachi, din anul 2014, care ar fi avut loc la Kiev. Din video reiese că Vladimir Andronachi ar fi fost implicat în tranzacția de vânzare-cumpărare, de la sfârșitul anului 2014, a acțiunilor BC „Victoriabank”, dar și alte companii. Acesta a fost un moment important în schema fraudei bancare de la Banca de Economii, Banca Socială, dar și Unibank, care în prezent este examinată de procurori.
Potrivit datelor, cumpăratorul de facto al acestor active a fost nimeni altul decât Vladimir Plahotniuc, iar mijloacele bănești achitate de circa 70 de milioane de dolari americani, au fost sustrase de la „Banca de Economii” prin contractarea unor credite neperformante cu implicarea unui grup de companii controlate de Ilan Șor: SRL „Provolirom”, SRL „Caritas Group”, „SRl Dracard” și SRL „Voximar”.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata