FOTO/ Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în R. Moldova și Guvernatorul Găgăuziei, în vizită la USM

Rectorul USM, Igor Șarov a avut astăzi, 14 septembrie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, E.S. Cristian-Leon Țurcanu și cu Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre organizarea cursurilor de învățare a limbii române în UTA-Găgăuzia și elaborarea materiale didactice în cooperare cu departamentele specializate ale instituțiilor de învățământ superior din țară și din străinătate.

Rectorul Igor Șarov a menționat că USM este deschis și susține în totalitate proiectele ce vizează studierea limbii române în UTA- Găgăuzia.

La rândul său, E.S. Cristian-Leon Țurcanu a remarcat importanța studierii limbii române în UTA-Găgăuzia și a reiterat susținerea Ambasadei în realizarea acestui demers.

„Cu sprijinul partenerilor externi și al comunității științifice și pedagogice, trebuie să creăm noi oportunități pentru tinerii noștri”, a declarat Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah.

Oficialii au mai discutat și despre inițiativa deschiderii „Centrul limbii române” al USM în Găgăuzia, unde toți cei interesați ar putea urma cursuri de Limba română, iar profesorii ar putea să-și îmbunătățească calificările.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata