FOTO/ Ion Chicu: Datoria de stat a crescut în ultimele 6 luni cu 14,155 miliarde de lei

Datoria de stat a crescut în ultimele 6 luni cu 14,155 miliarde de lei. Cifrele în acest sens au fost prezentate de fostul prim-ministru, Ion Chicu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, actuala guvernare PAS ar fi repetat „performanța” executivului din anul 2014, atunci când au fost acordate garanții de stat în valoare de circa 14 miliarde de lei pentru acoperirea furtului din sistemul bancar.

„Doar cifre. Datoria de stat a crescut în ultimele 6 luni cu – 14,155 miliarde de lei. De fapt, guvernul Maiei Sandu a repetat „performanța” celui care a furat „miliardul” în 2014 – atunci tot 14 mlrd. lei au fost puși pe umerii cetățenilor”, a menționat Chicu.

Mai mult, politicianul spune că datoria de stat urmează a fi achitată din contul impozitelor strânse de la cetățenii de rând.

„Cine din oamenii care mai trăiesc în țară au simțit că guvernul a luat așa bani împrumut? Cei, care plăteac 30 lei pe gazul care a fost procurat pe acești bani împrumutați?”, se întreabă fostul premier.

Sursa: Facebook/Ion Chicu
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata