Kim Jong Un a ordonat o creșterea producției de rachete: „E o nevoie foarte urgentă. Să fim gata de război”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut o creștere a producției de rachete pentru a contribui la asigurarea unei „puteri militare copleșitoare” și pentru a fi gata de război, a declarat luni presa de stat KCNA, în timp ce Coreea de Sud și Statele Unite se pregătesc pentru exerciții militare anuale, transmite digi24.ro.

Kim a dat ordinul în timp ce a vizitat vineri și sâmbătă fabrici-cheie de muniții care produc rachete tactice, platforme de lansare a rachetelor, vehicule blindate și proiectile de artilerie.

Inspecția sa pe teren a fost cea mai recentă dintr-o serie de vizite la fabricile de armament, unde a ordonat producția în masă de arme, și a avut loc cu câteva zile înainte ca Coreea de Sud și SUA să înceapă exercițiile militare anuale, pe care Phenian le vede ca pe o repetiție pentru război.

Kim a menționat un „obiectiv important de a crește dramatic” capacitatea de producție de rachete pentru a satisface nevoile unităților militare de primă linie extinse și consolidate, a precizat KCNA.

„Nivelurile calitative ale pregătirilor de război depind de dezvoltarea industriei de muniții, iar fabrica are o responsabilitate imensă în accelerarea pregătirilor de război ale armatei noastre”, a declarat acesta, potrivit sursei citate.

La alte fabrici, Kim a inspectat și a condus un nou vehicul blindat utilitar de luptă și a lăudat progresele recente în modernizarea liniilor de producție pentru lansatoare de rachete multiple de calibru mare, a precizat KCNA.

A existat o „nevoie foarte urgentă” de a „crește exponențial” producția de astfel de rachete pentru a întări unitățile de artilerie din prima linie, a spus el.

„Armata noastră trebuie să asigure temeinic o putere militară copleșitoare și o pregătire solidă pentru a face față oricărui război în orice moment, astfel încât inamicul să nu îndrăznească să folosească forța și să fie anihilat dacă o face”, a declarat Kim.

Coreea de Sud și Statele Unite au declarat luni că vor organiza exercițiile de vară Ulchi Freedom Guardian în perioada 21-31 august pentru a-și îmbunătăți capacitatea de a răspunde la amenințările nucleare și cu rachete în continuă evoluție ale Coreei de Nord.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata