FOTO/ La Universitatea de Stat din Moldova va fi creată o bibliotecă digitală, proiect finanțat de către Guvernul Japoniei

Universitatea de Stat din Moldova (USM) va implementa Proiectul pentru crearea bibliotecii digitale în cadrul instituției. În acest sens, astăzi, 18 ianuarie, rectorul instituției, Igor Șarov și Ambasadorul  Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. Yamada Yoichiro au semnat contractul de grant în valoare de 70,814 dolari SUA, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului de Granturi în domeniul culturii „Kusanone”.

La eveniment au participat Secretarul de Stat al Ministerului Educației și Cercetării, Adriana Cazacu, prorectorul pentru Digitalizare, Sergiu Corlat și prorectorul pentru Relații Internaționale, Aurelia Hanganu.

Potrivit USM, obiectivele proiectului sunt: transcrierea în format digital a volumelor de cărți, lucrărilor științifice și manuscriselor din colecția Bibliotecii Centrale a USM; prezervarea lucrărilor vechi și rare; asigurarea accesului în format online la resursele bibliotecii pentru studenții, profesorii și cercetătorii din țară și de peste hotare.

Astfel, grantul oferit de către Guvernul Japoniei va contribui la procurarea echipamentelor pentru scanarea cărților și gestionarea datelor (scanarea în format A2, A3, computere, server, surse de alimentare energetică neîntreruptibilă).

Perioada de implementare a proiectului este de un an de zile.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata