FOTO/ Parcare cu 140 de locuri în preajma Parcului „Dendrariu” din capitală. Cât au costat lucrările

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe strada Ion Creangă, în preajma Parcului „Dendrariu” a fost amenajată o parcare pentru automobile, cu circa 140 de locuri. Lucrările la acest obiectiv au început în anul 2021, după construcția sistemului de apeduct și canalizare în cadrul proiectului de reparație capitală a străzii Ion Creangă și s-au desfășurat pe o suprafață totală de 4 mii m².

Potrivit municipalității, inițial, terenul a fost amenajat temporar în pietriș, pentru a permite exploatarea obiectivului de către vizitatorii parcului.

În anul curent, în zona parcării au fost construite zonele pietonale și trei căi de acces pentru automobile. De asemenea, a fost instalat sistemul de iluminat, aplicat pavajul și montate indicatoarele rutiere.

Proiectul prevede dotarea parcării cu sistem control acces, care urmează a fi instalat pe parcursul anului viitor.

Totodată, informăm că și parcarea din str. Ismail, cu peste 100 de locuri, construită de Primărie anul trecut, va fi dotată cu sistem control acces, dar și celelalte parcări de capacitate mare, care sunt amenajate în oraș.

În următoarea perioadă, municipalitatea își propune să implementeze proiectul de amenajare a parcărilor stradale în centrul istoric al orașului Chişinăului.

Astfel, au fost expuse la licitație patru loturi de pământ, două dintre acestea fiind adjudecate. Celelalte două terenuri sunt la etapa de evaluare a ofertelor.

Proiectul prevede crearea a 6322 de locuri de parcare, valoarea investiției fiind de 135 de milioane de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata