FOTO/ Pompierii au reușit lichidarea unui incendiu extins de vegetație uscată: Risca să se producă în apropierea sondelor de petrol din sudul țării

Pompierii din sudul țării au intervenit de urgență pentru lichidarea unui incendiu extins de vegetație uscată, care a izbucnit în lunca râului Prut, în apropierea satului Văleni, raionul Cahul, în dimineața zilei de 19 octombrie. Conform primelor informații înregistrate, în zona incendiului se aflau 12 sonde de petrol, care riscau să fie afectate.

La fața locului au intervenit 13 autospeciale de intervenție cu 39 de pompieri, dar și 2 unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale. Ajunși, angajații IGSU au stabilit că o suprafață de peste 200 ha de vegetație este cuprinsă de flăcări. Din cauza rafalelor de vânt puternic, focul se răspândea cu repeziciune, iar pompierii aveau misiunea de a localiza focarele contra cronometru.

Arderea a fost localizată către ora 22:08, iar lichidarea finală a incendiului a fost anunțată la ora 22:24.

Datorită intervenției echipelor de salvatori și pompieri, focul nu s-a extins asupra sondelor de petrol, care riscau să fie afectate.

În acest context, IGSU atenționează că în condiții de cod galben de vânt, avertizarea lansată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru data de 20 octombrie, cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă vegetația uscată și resturile menajere. Mai mult, în preajma suprafețelor agricole să fie evitată categoric utilizarea focului deschis și a surselor de aprindere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata