FOTO/ Reprezentanții PACE și PRO-MOLDOVA și-au dat întâlnire la Chișinău. Despre ce au discutat

Partidul Politic Acasă Construim Europa (PACE), în cadrul campaniei naționale de consultare cu poporul, experții și partidele de opoziție, anunțată anterior, relatează că luni, 12 septembrie, a avut o primă întrevedere cu reprezentanții Partidului Politic PRO-MOLDOVA. Anunțurile privind întrevederea reprezentanților formațiunilor politice la Chișinău, au fost făcute de liderii acestora – Boris Foca (PRO-MOLDOVA) și Gheorghe Cavcaliuc (PACE).
Potrivit acestora, prin această întrevedere a fost dat startul consultărilor și chemării la dialog a partidelor politice din opoziție pentru a identifica soluțiile aplicabile zilei de azi, odată cu eșecurile înregistrate a guvernării PAS la care asistăm cetățenii țării.

Din punct de vedere economic, acest guvern a creat un deficit bugetar record până acum, o inflație de nerefăcut, un mechanism sentință cetățenilor pentru livrările gazelor naturale. Astfel, în reuniunea tematică inter-pardică au fost identificate sectorial soluții pentru domeniul energetic, agricol-alimentar, financiar, industrial, și au fost constatate resursele nevalorificate ce pot relansa economia Republicii Moldova. Acest lucru face o data în plus să asigurăm procesul de întărire a zonei Centru politice, cu perspectiva menținerii parcursului European și imperativul demers de aderare la UE”, a menționat Cavcaliuc într-o postare pe Facebook.

Totodată, el spune că astăzi, pentru cei de la putere, problema de bază rămâne a fi lipsa de cadre calificate în actualul Guvern.

Am hotărât să fondăm grupuri de lucru comune, care să descrie detaliat planul de acțiuni anticriză și să ne asumăm guvernarea – chiar dacă este cea mai complicata criza generată artificial vreodată. Rămânem de părerea că avem toate resursele pentru Moldova să Construi Europa Acasă!”, a mai scris Cavcaliuc.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata