FOTO/ Salvatorii moldoveni continuă misiunea internațională din Turcia. Care sunt orașele vizate

La data de 12 februarie, echipa din Moldova a preluat 2 sectoare noi în localitățile Ballioz și Guzelyayla, din provincia Hatay, unde au efectuat lucrări de căutare și evaluare a blocurilor și caselor rezidențiale. Aici, la solicitarea echipelor de voluntari, salvatorii țării noastre au acordat suport cu utilajul tehnic din dotare, pentru identificarea locului sinistraților rămași blocați sub ruine.

Potrivit IGSU, echipa salvatorilor moldoveni a continuat intervenția în orașul Antakya, unde în comun cu echipele de căutare-salvare din Olanda au desfășurat acțiuni de evaluare a blocurilor locative distruse de seism.

Mai mult, la solicitarea echipei USAR din Ungaria, a fost acordată asistență tehnică, pentru identificarea locului sinistraților rămași blocați.

Menționăm că, misiunea salvatorilor prinde complexitate din cauza replicilor continue ale cutremurului, cu o magnitudine între 3-5 grade, în zona orașului Antakya. De la începutul misiunii internaționale, echipa USAR Moldova a reușit să salveze un băiat în vârstă de 3 ani de sub ruinele unui bloc de locuit. Totodată, salvatorii moldoveni au intervenit în 3 sectoare avariate de seism, unde au desfășurat lucrări de căutare și evaluare pe o suprafață totală de circa 6 km2.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata